Minőség-garancia

Share/Save

 

A fogorvosi rendelőben gyakran előkerül a tartósság és a garancia kérdése az elkészítendő fogművekkel kapcsolatban. (Ezzel kapcsolatosan bővebben itt olvashat.)

A minőség elvárásának jogos igényére alakítottuk ki rendelőnkben a következőkben ismertetett minőségi protokollt, melynek segítségével nem csak betegeink győződhetnek meg saját maguk is az elkészült munka pontosságáról, hanem a garancia kérdését is ezáltal könnyen tisztázhatjuk.

  • Koronák, hidak garanciája (belértve a "patentos" fogsorhoz kapcsolódó hidakat)

A lenyomatról fotódokumentáció készül, illetve a beteggel együtt megvizsgáljuk a lenyomat sikerességét és pontosságát. Amennyiben a koronaszéleknél elhúzódást tapasztalunk, vagy vállas csiszolásnál a csiszolási határ alatti terület, iletve érintőleges csiszolásnál az íny alatti lecsiszolt fogfelszín nem került lemintázásra a lenyomatot megismételjük.

A hid fém, vagy cirkónium vázának próbája során egy eljárás segítségével megmutatjuk betegeinknek, hogy milyen pontosan illeszkednek a koronáik a lecsiszolt fogakra. Ellenőrizzük, hogy a fogra felhelyezett korona stabilan áll, a helyzete a fogon egyértelműen meghatározható. Betegeink saját szemükkel győződhetnek meg a koronák, hidak pontosságáról, mely garanciája annak, hogy a pótlás kivitelezési hibája kapcsán ne károsodjon az alatta lévő fog, és fogágy. Az eljárás eredményét dokumentáljuk, a fogtechnikai mintákat pedig a garancia időtartamára megőrizzük.

Az így készült híd a fogakat iletve a fogágyat a használat során nem károsítja, így azok épsége a megfelelő szájhigiéné és a rendszeres kontrollok segítségével megőrizhető. 

A fennmaradó -a fogmű technikai kivitelezéséből eredő - hibákra 3 év garanciát vállalunk.

  • Tömések, felépítések garanciája

Az általunk készített kompozit tömések és felépítések széleiknél a fog síkjába körben beleilleszkednek. A látható helyeken ezt szondával tapintás útján, a fogközökben pedig fogselyem segítségével ellenőrizzük. Ezzel kizárhatjuk az elálló tömésszéleknél felhalmozódó lepedék okozta szuvasodást és fogínygyulladást.

A garanciaidőn belül a helyükről kiesett töméseket, díjmentesen újrakészítjük és árukat visszatérítjük.

Amennyiben a tömés, vagy a felépítés garanciaidőn belül a fog maradék részének letöréséből adódóan -azzal együtt- távozik a helyéről és ennek lehetőségét, mint kockázati tényezőt nem ismertettük az elkészítés előtt, (vagyis a nem a beteg saját felelősségére -többnyire anyagi megfontolásból- készült szükségmegoldásról volt szó ), akkor a tömést, vagy felépítést díjmentesen újrakészítjük.

Amennyiben garanciaidőn belül a fog szuvasodása miatt történik a  törés/kiesés, és a beteg a rendszeres kontrollokon részt vett, de a szuvasodás nem került felfedezésre, akkor a tömést, felépítést díjmentesen újrakészítjük.

Amennyiben a rendszeres kontrollokon nem vett részt, vagy azok alkalmával a szuvasodás felfedezésre kerül, akkor kedvezményes áron történik az új tömés, felépítés, vagy esetleges javítás elkészítése. (A kedvezmény mértéke egyéni elbírálás alapján történik. Függ a szuvasodás méretétől, a régi tömés méretétől, és a beteg szájhigiénéjétől, a kontrollokon való részvétel gyakoriságától. Jó szájhigiéné, egyébként rendezett, fogazat, gyulladásmentes íny esetén a kedvezmény a 100% -ot is elérheti.)

A tömésekre és felépítésekre vállalt garancia 3 év.

  • Gyökértömések garanciája.

A gyökértömések sikerességére - mivel az nem kizárólag az orvosi munka minőségén múlik -, és emiatt a gyökértömött fogakra felhelyezett pótlásokra nem tudunk garanciát vállalni.

A gyökértömésekkel általában a betegeknek nem szokott szubjektív panaszuk lenni, de ha mégis van, akkor azt minden esetben megpróbáljuk - amíg lehet díjmentesen, vagy ha az már nem megy akkor kedvezményesen - megoldani. Célunk az elégedett páciens, és a felmerült problémák általában eredményesen kezelhetők, megoldhatók.

  • Kivehető pótlások garanciája

A kivehető pótlások esetében a normál használat, rágás miatt bekövetkezett törésekre, illetve a kieső fogakra 3 év garanciát vállalunk. A garancia feltétele ez esetben is a rendszeres kontrollokon való részvétel. Az esetlegesen szükséges alábélelések díjkötelesek, hiszen az íny természetes sorvadása miatt kerül rájuk sor, nem pedig a protézis hibájából. Az alábélelés elmaradásából származó  - de normál használat során bekövetkezett - törések kívül esnek a garancián, ezért díjkötelesek.

A kivehető pótlások garanciája 3 év.

 

Címkék: